11. oktober 2015

Det lyserøde hus i Granville


Selvfølgelig er huset lyserødt, kan det være andet! Jeg var også i Granville, på besøg hos Dior, hans hus vel at mærke. Det lyserøde hus i Granville. Hans barndomshjem, som nu er museum. Christian Dior museet. Villaen ligger i en meget smuk have og omgivet af havet og klipperne.
I 1947 åbnede han sit eget modehus, med præsentationen af det legendariske New Look. Han ville fremhæve kvindekroppen - den timeglasformede krop. Hvorimod Chanel, der i sit design, ville give kvindekroppen fri. Dior beundrede kvindekroppen og ville skabe det unikke. På museet er der løbende udstillinger af Diors værker, for det må jeg kalde det - kunstværker. Der var rober i alle afskygninger.  Det var kunstværk. Jeg var virkelig betaget af at se på modellerne og de meget flotte stoffer og broderier. Der var også skitser og skabeloner, så man kunne følge de forskellige faser fra ide til færdigt værk. Og så var der fotografierne, de understregede den unikke Dior.  Det var meget spændende og jeg kunne næsten ikke få nok.  Der var kjoler i miniature på miniature modeller, en lilles piges drøm om en maniquindukke med det fineste tøj. Jeg var solgt. Man måtte ikke fotografere. Men i bogen jeg købte, er der billeder fra udstillingen. Dem, må man så heller ikke gengive. Jeg ville ellers gerne have vist hvor unik og fantastisk det var. Det bliver så bare mig, der optræder på slap line i min "Dior- og Chanel fantasi"
For bogen gav min inspiration, til at lege lidt med en gammel MaxMara dragt, købt for snart 18 år siden. Jeg har altid synes, den var sådan lidt både Chanel og New Look-agtig. Den har overlevet alle mine oprydninger gennem tiden. Jakken havde jeg på i sidste indlæg HER, men sat sammen med nederdelen bliver det noget andet.

Jeg  klikker  videre til det lyserøde hus.......
UDSIGT FRA 
CHRISTIAN DIORS HUS


ØNSKER EN
 GOD
 UGE<>

4 kommentarer: