18. oktober 2012

Den lyserøde sløjfe


Lige inden vi skulle til Paris fik en af mine allernærmeste at vide at hun har brystkræft. Det slog mig ud af kurs. I den samme uge bragte Femina en artikel om de to Bergsøe søstre Josephine og Josina. De to søstre har fået Femina’s Kvindepris 2012, fordi de er med til at bringe styrke og håb til mange kræftramte kvinder. De insisterer på kvinders ret til at være ”skaldede og skønne uden skam...Det handler jo ikke bare om skaldethed. Det betyder noget, hvordan man ser ud, men det er den overfladiske del. Det er angsten, du skal have væk som kræfpartient” siger Josephine og Josina i Femina 40/2012. HERDer er flere måde at arbejde med sin sygdom, og hver især ved bedst selv hvordan de vil gøre det.  De to Bergsøe søstre har valgt at insistere på synlighed og arrangerede den skaldede catwalk. De vil synliggøre kvinder der har kræft for at skabe mod og håb. De vil bruge mode og skønhed som redskab. Det gav mening for mig, i det der ellers pludselig ikke gav mening - at blogge. 

Min tur til Paris denne gang blev selvfølgelig en anden. Mange tanker summede rundt i hovedet. Og det blev endnu tydeligere for mig, hvor vigtigt det er at bekæmpe angsten, at give håbet plads, og at turde leve i nuet. Da vi kom hjem blev det besluttet at tage en tur på landet. Det blev til en græskartur. Med store vidder, luft i håret og masser af græskar.

Tunge skyer 


To græskardrenge ser på udvalget
Et græskar bliver valgt


Derfor elsker jeg orange


Så kom de hjem alle de græskar4 kommentarer:

 1. A lovely reminder to never take life for granted. Every moment we can breath is precious.

  SvarSlet
 2. Kræft er så enormt skræmmende, vi bliver så magtesløse hver gang den slår til. Derfor er hvert eneste styrkende skridt også så værdifuldt. Jeg tror på, at gode oplevelser kan vøre afgørende for udviklingen, og alt hvad der giver kræftpatienterne værdi og respekt kan kun være til hjælp!

  Billederne fra græskar turen er fantastiske - farverne er vanvittig smukke!

  SvarSlet
 3. Selvom det er et uhyggeligt emne og vores alle samens skræk at få den diagnose.Er det lykkes dig at give emnet et straf af optimisme tak for det. Efteråret er et orgie af farver og nok det der gør den til at leve med.Meget god fotograf. Mona

  SvarSlet
 4. I so enjoy your blog and thoughts!

  Your pumpkin photos are so beautiful! Decorating with them here in Southern California is a big tradition for our family. My daughter who is studying in Torino, Italy was so sad not to find any,,,except cut up for cooking.

  Thank you for the reminder on the important things in life!

  SvarSlet