24. januar 2015

Kan du høre… det er orange


Min fotograf blev lidt efter lidt næsten døv. Først på det ene øre og derefter på det andet. Han har nu fået en trommehindeoperation på begge ører. Så nu har han to nye trommehinder, der trommer derudaf. Og med to nye høreapparat får han næsten en normal hørelse. Der er selvfølgelig en del ældre, der hører dårligt. Men der vil komme flere og flere unge i fremtiden, blandt andet p.g.a. høretelefoner med for stor forstærkning.
Både briller og høreapparater har altid været emner for mobning. Og det gør noget ved et menneske, at være blevet mobbet. Undersøgelser har vist, at en del stadig føler, det er flovt ikke at kunne høre. Hvor tit har vi ikke hørt: "Så hør dog efter er du dum?." Hvis du hører dårligt og du har et apparat, så find det frem og få det justeret rigtigt. Jeg ved, hvilken udfordring det er at være hørehandikappet. Derfor siger jeg det igen og igen, til ældre og unge jeg møder, der hører dårligt, få nu et høreapparat og tag det så på.  Når du skal tage dit høretab alvorligt, er det fordi du/I får en bedre livskvalitet, hvis du kan komme til at høre bedre. F.eks. behøver du ikke skrue så højt op for radioen eller fjernsynet, så din partner er nødt til at forlade stuen. Og måske kan du igen komme til at nyde musik. I behøver ikke råbe til hinanden. Måske kan I igen tale sammen, når I kører i bil. Og måske kan du igen høre fuglene synge og hvad børnebørnene siger. Du vil får det sjovere og bedre. Der findes mange hjælpemidler. Giv ikke op selv om systemet kan være tungt at komme igennem. Det kræver lidt øvelse, at bruge høreapparat og andre hjælpemidler. Men når du har fået det til at virke, vil du blive rigtig glad for det. Du kan finde noget om hørelse HER

Og en ting til - det er ikke flovt at bede folk om at gentage det de lige har sagt. Heller ikke tredie gang. Du skal fortælle, at du er hørehandikappet og ikke lade som om du har hørt hvad der bliver sagt. Det skaber så mange misforståelser. Sig det som det er, så vil andre gerne hjælpe.Det er igen Gitta Foldbergs tørklæde. HER og det er syet, på en meget speciel måde, så der dannes flere trekanter og så er det i orange silke, som jeg altid falder for.
Øreringene er fine tynde ringe og fås i guld, sølv og oxideret sølv, hvor der hænger små runde møllehjul i præget plexiglas.  Smukt som i smukt.RIGTIG GOD WEEKEND<>3 kommentarer:

 1. You look especially fabulous today!
  I enjoyed your write up about hearing and aging, etc...It makes me sad to think of anyone missing out by not being able to hear and then just accepting it that way. Here in the U.S. our government doesn't pay for hearing aids in our senior years so many go without because they cost so much out of pocket if you don't have special insurance to cover them. Somewhere around 4,000.00 per ear!

  SvarSlet
 2. Hej Fru Brun
  Det er et flot tørklæde du der har på.

  Det med hørelsen er jo rigtigt, jeg skal nok huske på det.

  hilsen jessie

  SvarSlet
 3. I love the scarf and you are stunning wearing it! The colors are perfection.

  SvarSlet