6. juli 2012

Ny model - Gine



Cykel/Jensen og Converse /Chanel 

For mange år siden havde jeg en modebutik eller nærmere et modeværksted. Jeg  tegnede og syede til mine kunder. På et tidspunkt valgte jeg en ny uddannelse og i årene efter, var jeg fordybet i litteratur, psykologi og kultur - og jeg elskede det. I 30 år har jeg ikke tegnet eller syet tøj, men der har hele tiden været mode i mit hoved, også i de år. Med min blog kan jeg udtrykke mig kreativt. Men jeg var ikke klar over at behovet, for at arbejde med tekstiler, stadig var tilstede. Langsomt opstod tanken om at tegne og sy igen. Jeg måtte anskaffe en trofast og tålmodig veninde, der altid ville stå stille og finde sig i at blive stukket med nåle. Jeg har ventet længe på hende, hun hedder Gine og er den mest tålmodige jeg kender, udover min fotograf. Hun kom for nogen tid siden med posten. Og jeg er gået i gang med mit nye projekt - at designe tøj igen. Det er blevet til lidt forskelligt. Det første blev en jakke, den snuppede en af mine levende veninder. Det næste blev en bluse syet i jersey. Jeg manglede en bluse i en turkis farve der matchede min smukke nederdel, købt for mange år siden i Lissabon. Den er designet af den meget skønne portugisiske kunstner Ana Salazar HER. Nederdelen har de smukkeste farver og lavet i silkeorganza. 



Her er Gine



Min saks og æske med nåle og kridt


Nederdel/Ana Salazar og Gine med turkis bluse.
Sort armbånd/Sonia Rykiel, blå vintage armbånd købt for mange ås siden hos Elisabeth Rudolph i Odense




Fotograf: H.N.

Når jeg skal ud og handle eller ind til centrum af København cykler jeg næsten altid. Der er ca. 10 km. Men somme tider tager jeg cyklen med i S-toget. Og tænk! - at bo i sådan en smuk by, med ca 1mill. indbyggere, hvor man kan tage cyklen med toget  og svømme i havnen. Mere om det en anden gang...





3 kommentarer:

  1. I've always loved a bicycle photo. You look divine in this one. Having fun too it looks like!

    SvarSlet
  2. Congratulations on getting back into sewing and I enjoyed what you had to say about Gine. The color blue looks divine on you and learning more about your home city is very interesting to me.

    SvarSlet
  3. I do so enjoy your fashions and the beautiful scenery!

    SvarSlet