12. februar 2016

Udsalg


Der skrives i øjeblikket om de mindre tøjbutikkers problemer med udsalg. Der er sat fokus på de mange udsalg, de store kæder og modehuse holder. Der udsendes flere og flere kollektioner om året og derfor må butikkerne også af med det de har i overskud. De mange udsalg dræner de små butikker. Fortjenesten bliver for lille, hvis de skal følge med alle de indkøb og alle de nedsættelser, der er i løbet af et år, siger de. Men kunderne efterspørger hele tiden nye varer, siger de store. De mange kollektioner er et dilemma, som nogle designere har sagt fra overfor. Flere taler om, at det snart er tid til forandring. Alt for meget spild og alt for meget er på spil - globalt. Så noget må der ske, der må tænkes innovativt  - mere bæredygtig mode og en bredere fokusgruppe.

Når det er skrevet, går jeg også på udsalg. Jeg går efter noget jeg ved, jeg vil kunne bruge i lang tid og som jeg vil kunne glæde mig over. I år foregik mit udsalg i et adstadigt tempo. Jeg kan godt mærke, at min indre udsalgs-grey-hund er blevet lidt mere rolig, jeg tror den er blevet tæmmet. 

Som de fleste nok har fundet ud af, er der en del i min garderobe der går igen og igen og igen. Jeg  finder små varianter i tørklæder, smykker og sko. Jeg kan godt lide den udfordring der ligger i, at bruge fantasien med det tøj der hænger i garderoben. Se mulighederne i det, der også er af ældre dato.  Lave lidt om på det, fx klippe en kjole over HER og sætte elastik i taljen og bruge den som nederdel. Og så tilføje nogle nye stykker tøj engang imellem. Noget der passer til det, der hænger på bøjlerne, som fx den nye skjorte jeg har købt denne gang. Udover at jeg skal kunne holde varmen, det er selvfølgelig vigtigt, så er tøj for mig også en kreativ leg, med de muligheder der er tilstede, sådan at jeg kan udfolde min garderobefantasi. 

Jeg bliver ikke sponsoret med tøj fra firmaer. En sjældent gang indgår jeg en aftale med en designer, som det senest er sket med WomenPowerFactory HER. Og denne gang viser jeg et par sorte ruskindsko, der er orange indvendig. Jeg valgte orange, fordi det ser lidt frækt ud til sort og fordi jeg har forskelligt tilbehør i orange. Fx halskæden og armbåndet fra Samarkand HER.

Det er lidt pudsigt med farven inden i skoen. Der er jo ingen, der kan se det, men jeg ved det og det er en fin ting. Det er næsten det sammen med lækkert undertøj, det giver lige et løft og lidt selvtillid at vide, man har noget dejligt undertøj på. Måske er det ovenikøbet lidt vovet, hvem ved. Ligesom med farven inden i skoen.

Skjorten i dyreprint, har jeg kombineret med en striknederdel med ulige længde for og bag og slids i siden. På nogle af billederne har jeg sat orange smykker til. Jeg synes skjorten kommer til at se anderledes ud, der kommer et modspil til det mønstrede "dyr". Og på nogle af billederne, er det sølv, gråt og brunt der er sat til. Detaljerne kommer i indlæg detalje 7. Det var ugens tekst i ekstra large, fordi jeg holder fri fra bloggen i næste uge. <>ØNSKER
 EN 
 GOD
 WEEKEND
OG 
EN GOD KOMMENDE  UGE  2 kommentarer:

  1. Hvor ser du elegant ud. Udsalg er noget sjovt noget jeg kan ikke huske nogensinde at havde fundet noget. Nu er jeg også træt af at se de grimme butikker. Vil gerne have forår.God ferie

    SvarSlet
  2. I love your style, Anne-Marie. Sober, elegant ...

    SvarSlet