22. juni 2015

Vibskov A/W 15


Henrik Vibskov er en af de mest kunstneriske og tankevækkende danske modedesignere vi har. Henrik Vibskov har sin helt egen stil. Han sætter altid spørgsmål ved et eller andet i sine kollektioner. Han blander det maskuline med det feminine og indrager elektronik i sine modeshows og tøj -  A/W 15 er ingen undtagelse.

Meget er glidende omkring os, ikke kun kønnet. Vi bliver mere og mere cybor-mennersker. Vi har måske svært ved at erkende det, men mange er på den ene eller anden måde sammenkoblet med elektronik. Vi kender cyborgs fra science fiction, men det er realitet for flere og flere mennesker med pacemaker eller elektronisk indopererede høreapparater, implantater og meget mere.

Vibskovs tøj er både til det ene og det andet køn. Jeg elsker andre udtryksformer og Vibskov taler til mig hver gang. Men når jeg selv forsøger med hans tøj, føler jeg altid, at jeg drukner i lag på lag og forsvinder. Jeg kan ikke finde min krop og føler jeg bliver væk. På samme måde, hvis jeg tager mange farver ind. Kan I huske den HER, det var et modigt valg, men vi blev meget gode venner.  Men tro mig, jeg er altid fascineret hver gang nogen bruger farver og tøj ekspressivt. 

Men tilbage til Vibskovs A/W 15 kollektion. En kollektion der refererer til hans mange andre kollektioner, der både er multikulturelle og multikønskulturelle.  Begge køn kan bruge tøjet, det giver også besparelse i den fælles garderobe.  Det spændende er, når grænserne flyder og provokerer, hvis vi altså lader os provokerer, når vi ikke kan fastholde billedet af den anden. Jeg elsker moderne kunst af samme grund - jeg vil gerne skubbes rundt i min knold. Se mere til Vibskov HER 


Foto: Copenhagen Fashion Week


4 kommentarer:

 1. He is my absolute favorite clothing designer/artist. He is bold, gutsy, and so modern. I love his thoughts on the creative process and style. There are wonderful videos of his fashion shows on You tube that are fascinating. One in particular showing men coming in doors and out of doorways in the street wearing the most gorgeous interesting suits. If I ever get over your way I definitely would have to see his things in person. I can't afford the stuff on sale!

  SvarSlet
  Svar
  1. haha, the translator made an oops!

   Slet
  2. Yes it is the problem of translations (køn) on Danish - means gender. :)

   Slet
 2. Det er faktisk noget meget spændende tøj men jeg kunne ikke lige se mig selv i det.

  SvarSlet