11. november 2014

Mode eller ej


Vi ved det godt alle sammen, eller i hvert tilfælde os ældre, at vi ikke følger moden - eller gør vi? 

I en ny Ph.D. - afhandling har Else Skjold påvist, at langt de fleste forbrugere ikke er påvirket af moden, det er helt andre faktorer der afgører hvad folk køber. De er slet ikke bevidste om deres valg af tøj. Modebranchen mener, at folk gerne vil symbolisere ting, men det vil de slet ikke, siger Else Skjold, de går mere efter hvad de ser andre går med og at beslutningerne mere er baseret på spejlinger. 

Else Skjold siger til Fasion Forum, at modebranchen med held kunne lave færre kollektioner, end vi ser i dag. For der er ikke forbrugere nok, der er interesserede i så stor en udskiftning af styles. Hun mener også, at branchen kunne skabe mersalg ved at blive bedre til at kommunikere med flere grupper end den 18 til 24-årige købestærke kvinde med perfekt figur. 

Og det kan fru Bruun godt lide at høre, for det har hun skrevet om flere gange her på bloggen. Det  bekræfter mig i, at de tanker jeg gør mig er rigtige. Ligesom jeg også har nævnt, at Malene Birger er et mærke, der passer flere kropstyper. Skjold siger videre til Forum, at et mærke som Masai, er et af de mærker, der har en af de største indtjeninger i Danmark. De har en målgruppe fra 55 - 75 år. Og den gruppe er der ikke så mange andre der interesserer sig for. ”Rammer man den rigtige målgruppe, kan man gøre dem til loyale kunder og sælge til dem kontinuerligt,” påpeger Else Skjold til Forum. (Kilde Fashion Forum). Der er også Bitte Kai Rand, som jeg mener ligger midt imellem Masai og Malene Birger.  


Selv om jeg kan blive frygtelig vred på moden og hele den industri, kan jeg ikke sige mig fri for at elske den - moden. Jeg elsker den fordi den er en kilde til inspiration og engang imellem svinger sig op til at være kunst.  Mit  køb af cigaretbukser, er helt klart en inspiration fra moden. Og mine slime bukser blev lagt op, så de overholdt de 5 cm over foden. Jeg fik også fundet mine gamle sorte Ivan Grundahl bukser frem i sommer, fordi jeg så, der var nogle af de store designere, der havde brede bukser med i deres seneste  kollektionen.  


Så lidt slave er fru Bruun, men min inspiration til tøj komme også fra andre bloggere, fx er min stribede nederdel købt i somer, efter at jeg havde set den på Lady of Style HER Og min hat denne gang er inspireret af Style Crone Hat Attack HER 
Nederdel: H&M, bluse: FilippaK, tørklæde: Hermès, skjorte: Marc O'poloFORTSAT 
RIGTIG  
GOD 
UGE<3

7 kommentarer:

 1. Skønt at høre fra dig igen jeg venter altid spændt på nyt. Hvad moden angår har du helt rat med alderen skaber man lidt mere sin egen stil . Jeg følger dog alligevel med og sortere så i det. Også en rigtig god uge til dig dine smukke orange farver passer til den kønne natur nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Mona det er jo gensidigt. Dejligt at du også blogger.

   Slet
 2. and your smile comes from your genuine zest for life!
  You look lovely here with the orange accents. The striped skirt was a bargain most likely and what a great choice! I love to keep abreast to trends but often don't buy them in particular. It all comes down to what shape works on me but if I can squeeze in some trend even better!

  Your look is quite inspiring here.....I'm going to go pull out my burgundy beret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you Joni. You always look good with beret. Exciting to visit Babette Versus

   Slet
 3. Beautiful post. You look very vibrant in your striped skirt and I love your orange beret and you gorgeous scarf. Thank you so much for the mention.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tank you Judith I failed to come right over to your Hat Attack but I try next time again

   Slet
 4. Thank you so much for sharing your gorgeous headwear and your beauty on Hat Attack!

  SvarSlet