21. april 2015

Bevar mig velI den danske mode-medie-verden har der været selvransagelse og diskussion. Et modeblad bragte en modereportage med en ultra-ultra-tynd model. Diverse chefredaktører for modemagasinerne har været på banen for at undskylde. Med undskyldningerne var der dog hele tiden et men som mislyd - et forsvar for branchen. Det gjorde undskyldningerne mudrede, de ville have stået stærkere, hvis dette men ikke havde været der.  Og respekten for modeindustrien ville være intakt. For vi ved godt, at det er en hårdt arbejdende branche. Vi ved, at det ikke er et 7 timers job, vi har set filmene om moderedaktøren. Vi ved, at rigtig mange har deres levebrød i den branche, og vi ved også, at moden er en stor eksportvare. Og netop fordi den har så stor en indflydelse, har den også en forpligtigelse til at tone rent flag. Nu er flere i branchen gået sammen om, at opstille etiske regler for modellerne og den måde de arbejder på.

For at ændre på normen for tynde modeller, kunne den seneste forskning fra Oxon Epidemiology og London School of Hygiene and Tropical Medicine, være et helt nyt argument. Den er baseret på data indsamlet gennem op til 20 år og fra 2 millioner mennesker med en gennemsnitsalder på 55 år. Den har vist, at decideret undervægt giver 39% større risiko for at få demens i en moden alder. Resultatet viser endda, at jo mere overvægtig du er, jo mindre er risikoen for senere i livet at få en demens. Men ledende forsker dr. Qizilbazh advarer folk mod på baggrund af den undersøgelse at kaste sig over fede spise. Han siger, at selv om der ser ud til at at være en beskyttende effekt i at være overvægtig, er det slet ikke sikkert, at man lever længe nok til at opleve den.  (Politikken,14.04.15). 

Modebranchen er spændende og fascinerende. Det må være muligt, at passe på de unge der arbejder i branchen og dem som drømmer om at være med - sådan at det, at være slank ikke udvikler sig til en sygdom. Hvis modebladene sælger drømme, og det er vel det de gør, så må der ændres ved drømmene.  


 EN RIGTIG
 GOD DAG
 OG UGE


<>

2 kommentarer:

  1. You have a great knack at looking classy without looking too conservative. I love that about your style.

    I'm glad to hear these things and hope they change in our future. I've also heard that carrying a bit extra weight makes our skin look better too because the fat in our body harbors hormones which make the skin glow and look more healthy. So that's a good reason to hang on to those vanity pounds they say.

    It makes me sad to hear so many young girls, and boys, worry about being heavy and they end up looking way too skinny.

    SvarSlet
  2. Dejlig nyhed er midt i min ferie, at jeg skal være lidt glad for de ekstra kg. Hvor ser fruen godt og på de gode billeder. Hav en dejlig dag i Hornbæk

    SvarSlet