27. marts 2015

Smukke grønne duft


Vores lugtesans er utrolig vigtig. Vi kan føle afsky eller blive advaret, hvis en lugt er for meget eller den kan få søde minder frem. Tænk på duften af en baby. Den duft er så unik, jeg mindes og tankerne flyver af sted. Sådan kan det også være med parfume. Måske husker vi en bestemt person, når vi lugter til en bestemt parfume. Jeg lod mig friste af en ny, fordi duften pludselig gjorde mig glad. Sådan en umiddelbar barnlig opstemthed i et splitsekund. Duften var "LE JARDIN DE MONSIUR LI" fra Hermès. Den ramte lige plet. Da jeg tog den på, følte jeg mig virkelig hensat til en duftende have med sarte grønne dufte. En have i miniature hvor grænserne mellem det reelle og det uvirkelige udviskes, en opvågning i harmoni, overraskelse og invitation, som der står på æsken:

"Hermès celebrates leisurely walks that foster creativity, that free the mind and the senses, and invites us to discover a garden conceived for strolling through, a Chinese garden, Mr Li's garden, Le Jardin de Monsieur Li. Arranged around bodies of water that reflect the flowers, bamboo and rocks around them, this world in miniature blurs the boundaries between the real and the imaginary. An evocation of vegetal jasmin, kumquat and sap. A perfume of awakening and harmony, surprising and inviting." 

"Hos Hermès er duftuniverset delt op i tre kategorier, female, male og 'to share'. Duftene deles derefter op efter type: Romandufte, novelledufte og digtdufte. Mens de fleste snakker om duftnoter, formidler Hermès' dufte derimod historier. Romanduftene udvikler sig over tid, mens novelleduftene giver dig hele duftoplevelsen på en gang. Digtduftene kan man kun købe i Hermès-flagskibsbutikker, som den der ligger på Østergade i København, og de er de mest komplekse af duftene. Her finder du blandt andet dufte, der er lavet efter japanske haiku-digte", skriver ELLE. Den seneste duft fra Hermès hedder "Jour d'Hermès".Og apropos have, så var der den arabiske have i Palma. På billedet er det ikke kinesiske Mr. Li. Det er heller ikke græske Hermes, men min egen hof-fotograf Hr. Henri, der har fået øje på en smuk blomst.Jeg vil gøre som der står "celebrates leisurely walks that foster creativity, that free the mind and the senses". Jeg holder en lille gå-pause for at løse nogle tekniske problemer. på bloggen  Og så skal jeg ud og have lidt modeinspiration i min smukke by København. Men I skal ikke kede jer så længe. Se de små film fra Hermès. 


                                              

                                              


PAS PÅ
 JER SELV
 TIL VI SES IGEN
OG 
GOD WEEKEND<>

3 kommentarer:

 1. I can't decide which video I liked the best. I really love the long flowy fabrics and soft ivory colors in the Spring/Summer collection. So very elegant.

  SvarSlet
 2. Lækker med en ny parfume, der er ikke noget der kan få en til at føle sig mere kvindelig end en ny lækker duft. Jeg håber du hurtig vender tilbage. Du giver mig dejlig inspiration og glæde. God søndag

  SvarSlet
 3. Tænk, nu har jeg tømt 3 flasker parfume inden for et par uger. Det er simpelthen tvingende nødvendigt, at jeg kommer ud og finder et par nye - mon ikke jeg skal forbi Hermès en af dagene?

  Hvor er det et smukt broderi på øverste billede, lyse forårs-pasteller som vi trænger sådan til!

  God tur til København

  SvarSlet