22. september 2014

Derek Lam og lang holdbarhed


”Designere forventes at lave seks til otte kollektioner om året, strøgbutikker har nye varer hver eneste uge. Man spekulerer i planlagt forældelse, og ved I hvad? Det er ikke bæredygtigt. Det er et føreløst tog, og vi er alle klar over, at det kører galt på et tidspunkt. Spørgsmålet er, hvad vi gør ved det? Svaret er ikke bæredygtig mode, men at opbygge en bæredygtig garderobe”.  Ordene er Vanessa Friedman, moderedaktør ved New York Times, i Politikken 4.5.2014.

Hvis noget er bæredygtigt, betyder det vel, at det er dygtigt til at bære igennem. Hvis det er landbrug vi taler om, må det betyde, at varerne kan bære sig selv. At der ikke er kommet alt muligt ragelse i for at få en længere holdbarhed, men at kvaliteten skulle kunne bære holdbarheden.

Jeg har før kommenteret produktion af modetøj og de mange kollektioner og den korte holdbarhed. Nu ser vi, at Jean Paul Gaultier er træt af modebrancens  tempo og dropper stangtøj. Han vil fremover kun  beskæftige sig med haute couture.  


Når det handler om tøj og mode, kan det hurtigt lyde dobbeltmoralsk, men det er vel bedre end ikke at have nogen moral.  Det handler om at være opmærksom på det der sker rundt omkring.  At tage nogle valg. Jeg har indtil videre taget det valg, at en gang imellem bliver det den billige korte løsning og en gang imellem den lange dyre. Men så tænker jeg også, at mine arvinger har noget at glæde sig til, for det dyre vil holde min tid ud.

Og så er der vintage, som jeg også dyrker. Det tager tid at finde lækkert tøj eller tasker, men tid er det nye statussymbol. Hvis jeg overtolker lidt må det betyde, at der ved 60+ er tale om en hvis tid. Altså må vi ældre være det nye statussymbol??? Så - husk vær god ved din gamle/ældre det giver status.

Her har jeg en skjorte/kjole fra Derek Lam, som jeg fandt på sidste udkald-udsalg.
Tasken er fra min butik, som jeg havde i 80-erne.
Skoene fik jeg to par til een pris på udsalg.
Leggings er billige strømper jeg klipper foden af og ruller op. 
De sidder meget bedre end de dyre rigtige leggings. 

Halskæden har jeg arvet fra min mormor
 den har fået ny lås
 alt i alt meget 
lang holdbarhed.HÅBER I FÅR 
EN RIGTIG 
GOD UGE


<3I dag vil jeg besøge Patti der har

5 kommentarer:

 1. Wonderful crisp, modern look, Anne-Marie. Thanks for sharing with Visible Monday!

  SvarSlet
 2. You are so inspiring. Especially love the way you can wear Derek Lam and then cut up some socks to wear! I do that sometimes to wear as boot cuffs just at the top of the boots.

  You had a shop back in the 80's? I'm curious about that. Was it in Denmark somewhere? I had a shop for a very short time in 1999. All of the retail businesses moved out and offices came in. Then I knew it was time for me to leave.

  I love your layering here so much. I'm really in to this look right now!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi Joni I had a small shop where I designed and sewed clothes. It was 24 hours a day. And as accessories, I had bags, scarves and belts. After some years, I closed and started at the university.

   Slet
 3. Hvor er du smart. Desværre har du ret i at der er et stort overforbrug, nogle gange køber man bare nyt fordi man ikke vil vise sig altid i den kjole man elsker, så på den måde bliver man ikke kloger med alderen. Også en rigtig dejlig uge til dig.

  SvarSlet