16. juni 2013

The end....          The end is just the beginning - kan tolkes på mange måder - jeg synes det lyder smukt.

I sidste uge sagde fru Bruun farvel til en gammel mand der ville være blevet 97 år i næste måned. Den gamle mand forsvandt langsomt ind i mørket. Han blev dement. Den hjerne og det liv der kunne så meget, kunne til sidst mindre og mindre.
Men engang kunne den gamle mand trylle med kager og chokolade. Jeg spurgte for meget længe siden, om jeg ikke kunne få opskriften på nogle af de stykker chokolader, som jeg synes var de bedste, blandt andet min favorit chokolade, nogle helt vidunderlige romstænger. De bestod af en tynd skal af mørk chokolade rullet om en rom-trøffelmasse. Svaret på min forespørgsel var - smag kan man ikke give opskrift på, du må prøve dig frem. I det hele tage et motto - lær af dine erfaringer. Det eneste chokolade jeg får lavet, er lidt julekonfekt, der ikke tilnærmelsesvis kommer på højde med det den gamle mand engang kunne frembringe. Han var professionel. Han var bager. Han var konditor og chokolatier.
Jeg elsker god chokolade, gode kager og desserter, derfor er der to choklade-blogs jeg følger.  Den ene er chocolat og den anden er anneauchocolat. Da jeg så, at Anne fra anneauchocolat havde lavet en brownies med Zacapa rom, stod minderne om de skønne romstænger, den gode rom og alt det den gamle chokolademester kunne fremtrylle, helt tydeligt.

Nu har fru Bruun købt en Zacapa og besluttet, at det må være tid til at der eksperimenteres med chokolade og Zacapa rom.

Min erfaring har lært mig, at jeg igen og igen finder glæde ved en god kop kaffe, et godt stykke chokolade sammen med modens forundelige verden. Jeg lærer hele tiden og glæder mig over, hvor spændende livet kan være.

Jeg er taknemmelig for at have kendt den gamle chokolademester i så mange år - han var min far.

                                                                             <>


                                      Få nu en god uge med masser af glæde og fornøjelse


5 kommentarer:

 1. Jeg kondolere med din far,jeg har selv prøvet at have en dement far, det er meget sørgeligt at opleve at en man står nær stille og rolig bevæge sig over i en anden verden og kun bestå af en skal til sidst. Men det er dejligt at du har gode minder som du kan tage med dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Mona - jeg er meget glad for din kommentar.

   Slet
 2. What a very beautiful post my dear... it brought tears to my eyes. I appreciate you sharing your heart....

  SvarSlet
 3. Den chokolademester var min morbror!
  Kærlige hilsener fra Gertrud

  SvarSlet
 4. Mange tak for din søde hilsen Gertrud.

  SvarSlet