13. maj 2013

I haven med Søren Kirkegaard


Det er et stykke tid siden fru Bruun sidst har skrevet på bloggen, men nu er hun tilbage og håber tiden og inspirationen er med. Fotografen og fru Bruun har renoveret noget af huset og det blev en god undskyldning for ikke at skrive.

I denne uge var det haven der blev undskyldningen. Men midt i rosmarin, timian, persille og citronmelisse, dukkede Søren op - ikke Ryge men Kirkegaard. Vores store danske filosof, der er verdensberømt for sine tanker om tilværelsen og livet. Og ophavsmand til den eksistentielle tankegang.
Den tankegang som, både Simone de Beauvoir og Sartre, mange år senere blev så berømte for. Simone de Beauvoir der blandt andet skrev "Det andet køn" om eksistentiel kvindefrigørelse. Men det er en anden historie der også kom forbi, da der blev gravet i haven og måske finder den vej til bloggen.

Det er i år 200 år siden den gode hr. Kirkegaard blev født. Kirkegaard opfordrer os til at tage ansvar for vores liv og ikke bare lade det blafre i vinden.  Og det gælder også, og måske endnu mere, når man er blevet en voksen ældre kvinde- eller for den sag også en gammel mand. 

Peter Thielst, en nulevende dansk filosof og forfatter, har skrevet om Kirkegaard i "Livet forstås baglæns men leves forlæns". Med titlen henvises til et længere citat og tekststykke af Kirkegaard. Og når mennesker kommer lidt i tvivl om tilværelsen, dukker Kirkegaard op mener Thielst. Og det har han ret i.

Og han dukkede altså også op i haven hos fru Bruun, måske fordi hun har været i tvivl om meningen med persille, timian, rosmarin, citronmelisse og meget meget mere - og denne blog. 

Malene Birger hat


En høstanemone på afveje der flirter med persillen


Svævende sko fra  Ilse Jacobsen


En salvie jeg tror på kommer igen efter en for hård beskæring

Om lidt er kaffen klarHåber I har det godt derude og passer på jeg selv3 kommentarer:

  1. Det var dejligt at høre fra fru Bruun igen, og selv i haven ser hun smart ud.Nu behøves der ikke gå så længe imellem jeg har savnet dine indlæg hav det godt Mona

    SvarSlet
  2. Beautiful Spring photos!! You look lovely and relaxed among the flowers and gardening things. Your smile with the hat is the best!!

    SvarSlet
  3. I love seeing you in the garden, in your hat, and with your smile. A very thoughtful post! I am in the garden too, and find it creative and grounding.

    SvarSlet