2. august 2012

Hjælp en gammel dame


I dag skulle jeg have været på en tur med min kvinde-netværks-gruppe fra Vi Kvinder HER. Vi skulle på en tur til Christianshavn, men jeg blev forhindret. Min hofte og mit ene ben ville ikke med - de gjorde vrøvl. I stedet kan jeg skrive lidt om en af mine mange ture på cykel. 

Jeg er fascineret af storbyer. Når jeg har rejst, om det har været med tog til Italien eller fly til New York, så har jeg altid været spændt på at tage den første dybe indånding, for at lugte og fornemme stedets puls.
Jeg havde det på samme måde en dag, hvor jeg skulle med S-toget. Da jeg kom ned på stationen, var der sådan en sommer-duft-stemning, selv om det var ret køligt. Der var en forventning om en spændende dag. Jeg kom til at tænke på hvor fantastisk min by er. Jeg kan tage cyklen med toget og jeg kan svømme i havnen. Jeg kan få masse af frisk luft i parkerne og jeg kan cykle overalt i byen. Hvor mange storbyer, med ca. 1 million indbyggere har op til flere havnebassiner, hvor man kan bade i rent vand direkte i havnen. HER
Billedet fra havnebadet herunder er lånt fra  Christianshavnernet HER, hvor livet på Christianshavn og Islands Brygge er beskrevet og fotograferet.
Den morgen var der totalt fyldt op i cykel-togvognen og man måtte løfte cyklerne hen over hinanden for at komme ind og ud. Alligevel var der smil og god stemning. 
Da jeg kom frem til mit bestemmelsessted, virkede elevatoren fra perronen op til gaden ikke, så jeg skulle bære min cykel op af trapperne. Der gik to unge rappere bag mig og "sang" men pludselig spurgte den ene af dem, om han skulle bære cyklen op for mig. Jeg takkede selvfølgelig, hvorpå han svarede halvt rappende henvendt til sin kammerat: "Man må da hjælpe de gamle damer ik' mand.." Der er  visse fordele ved at blive betragtet som gammel. Den morgen var fotografen ikke med.


På en anden tur til Valby var fotografen med. Det var en god lang tur. Jeg havde hørt om en butik med meget spændende kjolestoffer. Da vi nåede frem, havde butikken ikke det jeg var kørt efter, så vi tog et pit-stop og gik på café for at tanke op til cykleturen hjem. Jeg ser lidt træt ud, men det var også en af de rigtig lange ture.
Foto: H.N.


Og apropos rejse, så kommer min ene datter med familie hjem fra en 1 måneds rundrejse i USA. Jeg glæder mig til at høre om deres oplevelser. Har du også noget at fortælle om en rejse, en cykeltur eller måske om en ombygning, en oprydning i dit klædeskab eller noget helt andet, du har lavet i sommerferien :) ?


Det jeg har på: Bluse/Nørgaar på strøget, Tørklæde/Sonie Rykiel, frakke/Moncler, cykel/Jensen

13 kommentarer:

 1. That looks like such a glorious place. And the water does look so clean. I hope your hip gets better soon. Laying low due to sore body parts is not fun.

  Many years back when my husband were first dating we decided to take our bicycles around Crater Lake. We were told that it was a nice flat path all the way around this mid sized lake. Well, when we got there we soon realized that the path around the lake was 34 miles long and had very steep switch backs all the way. It was so difficult! Our car was the last one left in the parking lot when we arrived back on our bicycles. I never got on another bike again for a very long time. ;)

  SvarSlet
 2. dejligt indlæg der gør en glad!

  SvarSlet
 3. Such beautiful pictures! I can feel the freshness of the place. I love your stylish, sporty outfit and I'm coveting your scarf and bike, especially :-) I went to several other posts on your blog and they're wonderful. I'm so glad I saw your comment on Judith's blog The Style Crone. I'll be back!

  Love, Jean

  SvarSlet
 4. Beautiful photos! I am so impressed that you bike as you do, on the train and in the city. I'm loving your biking outfit with headwear and stripes on stripes. I hope that your feeling better soon!

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank Judith, I feel better with massage and tiger balm so it goes.

   Slet
 5. Simply a perfect bike riding ensemble! You look beautiful! I enjoyed your travels!

  SvarSlet
 6. Hello Anne, I used 6 tea bags for the sun tea in that glass thermos. And I think you do have a white tunic, don't you? You were wearing it when you were mowing the lawn in your cute red boots?

  SvarSlet
 7. Your Blog is cute ♥
  If you have time you can also check out my blog,
  I just shared Buck the Bank Holiday I would love to hear your comment about the shoes.. Thanks Dear

  XOXOXO

  SvarSlet
 8. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 9. Nice to know the young men still have manners! I LOVED Copenhagen when I was there with my husband two years ago. Can't wait to return! Next time we're going to rent bikes. I'll be on the look out for an "old lady" (like myself) wearing a fabulous outfit! We'll stop and have coffee together. <3

  SvarSlet
 10. Så glad for at finde en friske pige, der tager til genmæle, når de mode/pige/dame-blade vi har læst og fundet gode ideer i siden ungdommen, ikke interesserer sig for os mere. Personligt har jeg læst et bestemt blad, lige fra mine unge år i udlandet,(fik det tilsendt i dyre domme!)
  Er nu rundet 70, og de sidste 10 år , mindst, har jeg følt mig usynlig, rent tøjmode-mæssigt, derfor stoppet med at købe samme blad.
  Læste Jyllandsposten i weekenden og faldt over artiklen om dig.
  Vil chekke din blok jævnligt. På forhånd tak.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak for dit besøg på min blog. Dejligt at du vil komme tilbage. Håber du får en god dag.

   Slet