19. august 2012

Bellman, lopper, Sophienholm og flamencosko


Så blev det én af årets varmeste dage, men jeg havde besluttet at tage på loppemarked i Holte og Lyngby og slutte af på Sophienholm for at høre Bellman. I anledningen af Bellmandagen skulle de opføre ”Ulla Skal på Bal” en lille vaudeville. Carl Michael Bellman regnes for en af Europas fineste digtere fra sin tid (1740-1795). HER  










Vi tog hjemmefra Kl. 9 og cyklede først til Holte. Der var kun lopper i dag, så vi cyklede videre op over Geels bakke mod Lyngby, en tur på ca. 6 km. og en meeeeeeeeeeeeeeget lang bakke – med en stigning på ca. 8 %. Det har fotografen regnet ud...


Fotografen H.N. med sin cykel

I Lyngby var der gevinst. Jeg har meget længe ønsket en helt speciel syæske og pludselig var den der. Den råbte: ”tag mig, tag mig” og det gjorde jeg så. Jeg er virkelig glad for den og glæder mig til at tage den i brug. Jeg fandt også et meget smukt armbånd og et par sko som er næsten helt nye.


En flot syæske

Orange flamencosko 


Jeg kunne ikke stå for farverne, er de ikke smukke?





Videre gik turen mod Sophienholm, en lille perle i klassicistisk arkitektur. Den oprindelige bygning er opført i 1768 og senere købt af storkøbmanden Constantin Brun som en gave til hans hustru Frederikke Brun. F. B. har sat sit meget personlige præg på Sophienholm og dets historie. Det er hendes fortjeneste at Sophienholm i dag betragtes som en af de fornemste repræsentanter for dansk salonliv i det 19. århundrede. Frederikke var ikke en kvinde der opgav sine projekter, bl.a. at skrive digte og fylde huset med tidens kunstnere, så når det blev for meget for hr. Constantin trak han sig tilbage til sit kabinet -væk fra sin kones ”poetiske galskab”. Læs historien om Frederikke Brun HER den er meget interessant. 



Sophienholm


Sophienholm har selvfølgelige også en skøn lille cafe, hvor de serverer god mad og de dejligste kager. Så efter en pariserbøf til fotografen og en nystegt rødspætte til fru Bruun og to store fadøl, sluttede vi af med kaffe og en skøn chokoladekage.


Det er for øvrigt en af vore folkekære digtere, Benny Andersen,  der sidder med den lyse stråhat til venstre i billedet. Han har æresbolig på Sophienholm, en dejlig tradition. Det er Benny Andersen der har skrevet "Svantes Viser" som beskrive den danske folkesjæl så smukt. 








Og så var der Bellman og ”Ulla Skal til Bal”.   Carl Michal Bellman var en af Sveriges største digtere og visesanger. Han skrev muntre og undertiden tragiske digte om personer fra Stockholms folkeliv. Han begyndte med religiøse skrifter, men endte med satire, moralske digte og kærligheds digte. Nogle af sangene har ikke altid været betragtet som stuerene.















                    På turen hjem kørte vi ad stierne omkring søen, med de forhindringer der er.






En af bådene der sejler rundt på alle søerne


Broen er temmelig stejl for at bådene kan sejle under, men der er lavet spor
 så man kan trække sin cykel op over.




                 Det var meget på en gang, tak for din tålmodighed og fordi du kom forbi min blog 
                                                                 og tog med på turen.



4 kommentarer:

 1. It's wonderful getting a view into your lovely day. The work box and shoes are treasures!! The countryside is so pretty and you look healthy and happy. Just beautiful.

  SvarSlet
 2. You are so much fun! I love your new shoes and bracelet. I'd have a hard time resisting those shoes myself because of the colors. But I'd probably fall down in them and have to give them away...no, wait, I'd put them on a shelf for display!
  Have a wonderful week!

  SvarSlet
 3. Thank you for sharing your beautiful summer ride!

  SvarSlet
 4. Det var en dejlig tur ud i en skøn sommerdag, man kunne næsten mærke varmen og dufte sommeren, også en rigtig god fotograf. Hav en dejlig dag

  SvarSlet