21. november 2011

Modens Grace Coddington

Foto: David Sims for Intelligent Life

 FotoBulls press for Eurowomen
         
Foto: Gewker


  

Måske så du "The Devil Wears Prada". Måske ved du, at man siger Anna Wintour fra American Vouge har dannet grundlag for figuren i filmen, der for øvrigt blev spillet af Maryl Streep. Måske så du også "The September Issue" som var filmen med den rigtige Anna Wintour. Filmen forsøger at give et billede af hvem Anna Wintour er og hvordan hun har fået den position inden for modeverdenen hun har. Hendes højre hånd Grace Coddington, der som gangske ung, smuk og lovende fotomodel kom ud for en ulykke der ødelage hendes modelkarriere, fortæller om processen med at lave Vogue og samarbejdet med Anna Wintour. Men da filmen slutter er det ikke længere Anna Wintour der er hovedpersonen, men Grace Coddington. Gad vide om det var meningen? Ingenting i modeverdenen virker tilfældig, men den her var en smutter og spændende fordi vi får et bille af Grace som jeg synes er så facinerende.
Grace Coddington er en meget kreativ og spændende kvinde, med en stille underspillet stil, men med stor personlig gennemslagskraft. Igennem de 50 år hun har været i branchen, har hun haft indflydelse på mange og meget. Grace Coddington blev 70 i April i år. Godt gået og stadig på vej. Hendes stil er meget enkel med fine detaljer.
En anden gang tager vi Anna Wintour, som bestemt er et ikon i modebrancen.
1 kommentar:

  1. Skønt at se sådan en kvinde på 70 år det siger ok til alle. Nu må vi fjerne fokus fra alder og glæde os over at vi kan klæde os lige som vi vil. Endnu et skønt indlæg du har lavet tak Mona

    SvarSlet