13. november 2011

IVAN har været her

Ivan Grundahl AW11 
foto: CPH Week


For et stykke tid siden fik jeg et nyhedsbrev fra Emilia van Hauen. ”Hvordan bruger du tidsånden til at nå dine mål?” stod der, og mere…. Dobbelt frygt for fremtiden og meget mere bruges der mange ressourcer på. Men er du i stand til at læse og bruge tidsånden rigtig og målrettet så kan du med fordel, med et minimum af kræfter, mærke lykken - eller du kan anskue den, som en bølge der oversvømmer dig, så du føler at du drukner.
”Hvad er tidsånden? Tidsånden er det, som på et givet tidspunkt er med til at bestemme, hvem du er og hvad du gør” siger Emilia. IVAN er Emilias model når hun skal løse opgaver hvor tidsånden indgår som en faktor:

- deal. En forestilling om det fuldkomne der er værd at stræbe efter. Idealer ændre sig med tidens skiftende værdier.
V - ærdier. Værdier er vores motivation. Hvilke værdier har du? Værdier er det der gør os glade og får os til at opleve meningen med det vi stræber efter. Den indre motivation er rettet mod vare, job, relationer og meget andet.
A - dfærd. Det er dine handlinger og opførsel - din adfærd, der viser hvem du er. Det bygger på vores idealer og værdier. Vores manifestationskraft som er tæt knyttet til kroppen.
N - ormer. En norm angiver hvordan du bør være og hvordan du bør være klædt for at være en del af fællesskabet. Man kan følge normen og være en del af fællesskabet eller lade være  og stå udenfor.
Det handler om  Idealer, Værdier, Adfærd og Normer, og matche dem til egen fordel, siger Emilia. 

Hvad vil jeg så sige med det – jo! mode afspejler helt klart tidsånden og er intelligent kultur. Stil er ikke mode men afspejler din personlighed og du vil altid kunne aflæse lidt af tidsånden i dine valg.  

Du kan bestille Emilia van Hauens nyhedsbrev på eller læse mere: 

https://indalo.clients.ubivox.com/newsletter/30552/15420806/9224846/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar