28. oktober 2014

Livet koster livet. 2. del


Jeg elsker livskloge kvinder og Margrethe Kähler er en af dem. Jeg bliver glad, når jeg læser hendes artikel. Jeg bliver styrket i troen på, at det er godt at blive gammel. Og at livet skal leves medens vi har det.

Margrethe Kähler skrive videre i MediaPlanet  (læs 1.del  HER og læs om Ældresagen
"Overtag  styringen.  Det er en kæmpechance for at træde i karakter og overtage styringen i sit liv. Stå ved sig selv på godt og ondt uden skam. Acceptere de egenskaber, som vi har dækket over i ønsket om at please og tilpasse os. Ikke for hensynsløst at trampe på andre menesker. Tværtimod, for at finde det sted i os, som er mest levende og ægte. Dér, hvor vi har overskud til at rumme andre mennesker, fordi vi ikke længere har hulens travlt med at lægge mærke til, om andre synes, vi er enormt kloge, smarte, smukke eller gode. 
Hvor vi i stedet kan vise os, som vi er, uden maske på: sure, glade, triste, sjove, kærlige, livskloge. Med rynker og dobbelthager og hele molevitten og uden angst for at kvaje os, fordi det er totalt befriende både for os selv og andre, når det hele ikke er så perfekt.
Fokus på succes.  Vi ved godt, at vi lever i et samfund med masser af fokus på effektivitet, produktivitet og succes. Derfor er der mange, der gemmer på angst bag masken. Når vi bliver gamle, får vi chancen på ny - ligesom dengang vi var børn - til at være os selv på den gode gamle måde. Hvis vi kan opnå at blive elsket, som vi er, uden forsøg på at spille komedie, er vi super heldige. Så er vi sådan set i mål med vores liv. " 
Fru Kähler kommer med tre tips:
  • Stol på al fryd
  • Frygt ikke døden 
  • Gør dig klar til at blive 100 år.

FORTSAT   
GOD UGE  <3
2 kommentarer:

  1. I love the depth of Margrethe Kahler's writings. And of course, the beauty of your ensemble.

    SvarSlet
  2. Tak for at give så dejlige kloge ord videre de ville være gode at efterleve så jeg vil prøve.

    SvarSlet